vrijdag 19 februari 2016

K Als je echt iets wilt betekenen...Deel 7

DAN...

K Als je echte iets wilt betekenen ... Alle delen
 




Vermijd je negatieve gedachten

Negativisme en cynisme, het lijkt erop alsof die houding 'in' is. De meesten van ons hebben niet door hoe dit niet alleen je eigen leven kan aantasten, maar ook dat van de mensen om je heen. Zelfs onze houding, onze lichaamstaal, kan sterke signalen uitzenden. Negatieve gedachten vertalen zich in een negatieve houding en in negatieve woorden, en zo wordt de vreugde uit je eiegen leven en dat van anderen weggezogen.

Het is Trouwens best moeilijk om positief te blijven wanneer je geconfronteerd wordt met zoveel onrecht in de wereld. En je wilt absoluut niet onverschillig lijken door bij zoveel leed en rampspoed net te doen alsof je neus bloedt. Je wilt je graag positief en constructief opstellen. Als je niet negatief wilt zijn en het leven met optimisme tegemoet treedt, dan zullen de mensen om je heen hoogstwaarschijnlijk ook zo reageren.


kommer maakt een mens neerslachtig, een hartelijk woord beurt hem op. 
Spreuken 12:25


De Kleur van je gedachten bepaalt de kleur van je leven


 Mijn ervaring is dat dit niet altijd eenvoudig is om positieve gedachten op te roepen , soms wordt je nl overvallen door negatieve gedachtens en weet je niet eens waar die vandaan komen. 

Ik wil bij 'deze Deel' van 'Als je iets wilt betekenen...dan', ook even gezegd hebben dat dit niet voor iedereen gemakkelijk is en dat het ook niet zo opgevat moet worden, want als je depresief bent of neerslachtig, dat is geen pretje, en niet makkelijk en dan is een boodschap als deze ook niet lastig. Maar het is wel bedoeld om je aan het denken te zetten en voor mensen die het bv niet door hebben dat ze negatief zijn eens naar zichzelf te kijken en zich af te vragen hoe kom ik over bij anderen. 





Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten